blank
  • Ochrana osobných údajov

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV V PODMIENKACH PREVÁDZKOVATEĽA

Obec Dolná Poruba poskytuje nasledovné informácie týkajúce sa spracúvania osobných údajov v súlade s nariadením európskeho parlamentu a Rady EÚ č. 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „GDPR") a so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov").

Kontakt na zodpovednú osobu: roman@vaclav.sr, 0910 905 154

Prevádzkovateľ: Obec Dolná Poruba
Adresa: Obecný úrad 61, 914 43 Dolná Poruba
IČO: 00 311 199
Kontaktné údaje: obec@dolnaporuba.sk, +421 32 6597257

Doba uchovávania osobných údajov
Prevádzkovateľ uchováva osobné údaje po dobu trvania účelu a následne po dobu vymedzenú v registratúrnom pláne v súlade so zákonom č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Po uplynutí tejto doby sa osobné údaje likvidujú podľa registratúrneho poriadku v súlade so zákonom č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Kategórie dotknutých osôb
Prevádzkovateľ spracúva osobné údaje dotknutých osôb nižšie uvedených kategórií:
• zamestnanci prevádzkovateľa a ich rodinní príslušníci;
• fyzické osoby, ktoré si uplatňujú svoje práva pri plnení úloh prevádzkovateľa;
• fyzické osoby, ktorým z osobitných právnych predpisov vyplývajú povinnosti voči prevádzkovateľovi.

Kvalita osobných údajov
Prevádzkovateľ spracúva len správne, úplné a aktuálne osobné údaje vo vzťahu k účelu spracúvania; nesprávne a neúplné osobné údaje je povinný bez zbytočného odkladu opraviť alebo doplniť.

Ochrana práv dotknutých osôb
V súlade s čl. 15 až 22 GDPR a § 19 až 29 zákona o ochrane osobných údajov sa vo všeobecnosti uplatňujú nasledovné práva dotknutých osôb: a) právo na potvrdenie o spracúvaní osobných údajov; b) právo na prístup k osobným údajom; c) právo na opravu osobných údajov; d) právo na výmaz osobných údajov; e) právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov; f) právo na prenosnosť osobných údajov; g) právo namietať spracúvanie osobných údajov; h) právo na neuplatňovanie rozhodovania založeného na automatizovanom individuálnom rozhodovaní vrátane profilovania.

V Dolnej Porube, 1. 6. 2018.

Foto: europans.com